Det perfekte kaktussilketeppet

En middag ble til en serie eksklusive unikatepper. Mirakler kan skje når to lidenskapelige designere slår hodene sammen!

Camilla Berntsen og Tone Kroken deler en sterk felles pasjon for vakre interiører, og bobler begge over av ideer. På en middag hjemme hos Tone bestemte designerne seg spontant for å lage sitt eget gulvteppe – et teppe det ikke finnes maken til på markedet. De drømte om en fusjon mellom et klassisk kelimteppe og et fluffy, deilig ullteppe. Noen uker senere satt de på flyet til Marrakech. Der fant de det perfekte kaktussilketeppet.

– Det hadde akkurat det vi lette etter: duse jordtoner, vakkert håndverk og et rolig mønster. Akkurat så kult, røft og tidløst som vi ville ha vårt drømmeteppe, forteller Tone Kroken. Jakten startet så på den luksuriøse, fluffy kanten de hadde sett for seg. De endte opp med en variant av ekta Flokati-teppe basert på gamle tradisjonelle teknikker fra Hellas.

Arbeidet med å sy tekstilene sammen skjer i Oslo, og gir designerne muligheten til å kvalitetssikre teppene.
– For oss er Griffon kjærlighet ved første blikk! Teppene har akkurat den riktige patinaen og looken – perfekte til å style et rom opp eller ned. De passer like godt inn på en rustikk hytte som i et stilrent funkishjem, mener designduoen.

Tone Kroken og Camilla Berntsen

Designerne

Tone Kroken er et kjent navn for interiørinteresserte langt utenfor Norges grenser. Stylisten har besøkt mange av verdens fineste hjem, og står bak utallige interiørreportasjer i norsk og internasjonal presse. Hun lanserte også nylig sin egen møbelkolleksjon, Nordic Lounge by Tone Kroken.

Camilla Berntsen er gründer, eier og kreativ leder for suksesshistorien Milla Boutique, og Norges første YellowKorner fotokunstgalleri. Hun jobber også som interiørdesigner og stylist, og lanserer snart eget varemerke innen møbler og interiør under navnet Milla Studio.

Foto @elinejacobine